Nelly.com

måndag 12 april 2010

På blomsterexkursion igen.

Idag gick vi till Fredriksdals friluftsmuséum och skulle se vad för blommor vi kunde hitta där. Redan innan vi kom dit och bara en liten bit hemifrån, så hittade jag två, säger två stycken Tussilago (Tussilago farfara) en liten bit från varandra. Jag såg ju många igår, men kunde inte fota dom. Vad tror du att jag gjorde? 

Jag kände mej tvungen att ta med båda.

Efter ytterligere ett tag, så fick jag syn på Vitsippor (anemone nemorosa) i en dunge. Jag fick krypa in under trädens grenar, för att kunna ta de här bilderna.

 Sen blev det en liten alldeles ny Nässla också.

Den bådar gott för vårens nässelsoppa.

Så kom vi då till Fredriksdal. Det är där Eva Rydberg har sin glada föreställningar på sommaren. Du har säkert sett dem på TV.

Det finns en stor trädgård där och man odlar massvis med nyttigheter. Vi träffade bland andra en dam med en jättestor Riesenschnauser. När hon hörde att jag skulle fotografera blommor, frågade hon om jag hade sett Blåsipporna (Anemone hepatica)? Nej!

Maken gick åt sitt hål och satte sej på en soffa i solen, för knäet smärtade och jag gick vidare för mej själv. Det första som har kommit upp nu i planteringarna är Rabarber. Se vilka härliga mustiga knölar som kommer upp.

Jag gick vidare och gick åt det hållet som damen med vovven hade sagt. Vi såg varandra på håll och vinkade. Efter en stund, när jag var där hon visat mej, så dök hon upp. "Jag vet precis var dom är." Så jag fick en guide till Blåsippolandet.

Tyvärr fick jag inte dom att lysa riktigt så blått i bild som de var i verkligheten. Så såg jag Vårlökarna (Gagea lutea). De är också verkliga vårblommor för mej.

Så här stora är Kastanjeknopparna nu. Det ser också lovande ut!

Så hittade jag ett stånd med Gulsippor, (Anemone ranunkulus). De lyste så fint bland löven i bokskogen.

Vad sägs om detta Höghus för fåglarna? Den här "byggnaden" finns alldeles innanför ingången till muséiparken.

Så blev det dags att gå hem och dricka kaffe, för kaféet var stängt idag eftersom man skulle byta golv där.

Här kan du se så långt som Påskliljorna  och Scillorna har kommit. Den här planteringen finns i en liten park nästan hemma hos oss!

Dagens Citat:

Stockholm har bara ett skaldjur och det är ägg!

Lotta Engberg i Bingolotto igår.

Inga kommentarer: