Nelly.com

söndag 17 juli 2011

En resa till Puerto de la Cruz på Tenerife 2004. Mitt semestertips.

Vi reste till Tenerife och Puerto de la Cruz den 11/1 2004. Vi hade tänkt oss en resa på tre veckor, men det fanns inte flygstolar så det räckte, så det blev två veckor i stället.

Eftersom vi hade checkat in bland de första på Kastrup, fick vi våra väskor bland de sista.
Vi bodde på lägenhetshotell Lavaggi på Avenida Generalissimo Franco för fjärde året i rad. Klart vi blev igenkända när vi kom.

Vi hade frukost inberäknat, så första morgonen var vi nere i matsalen klockan 8. Den öppnade ½8. Sen blev det en morgonpromenad ner till den lilla lavastranden nedanför Avenidan.
Där såg vi den här sandskulpturen det första vi gjorde. Om du klickar på adressen under bilden, så får du se ett bildspel jag har gjort.
Vi brukade gå upp på taket på hotellet och sola. Där träffade vi olika människor att prata med. Det gjorde vi alltså andra dagen på vår resa den här gången också. Eftersom det var en lägenhet, så gick vi till den nya stora supermarcadon Mercadona i närheten och inhandlade nödvändiga varor.
Nästa dag var vi på Reseföretagets kontor, för att lösa in ett presentkort. Det blev en kvällsutflykt till Casino Tauro och det innebar entré, tre rätters middag, och möjlighet att spela på rouletten med mera.
Ett av våra favoritställen är Hotell Marquesa, som har en uteservering med underhållning av en grupp som heter Los Ifara. De är duktiga musikanter och sångare och roliga också.
Här ser du dom och hotellfoajén ser ut så här.
Det är mycket snyggt och fint och man har servering inomhus också. Men vi föredrar att sitta ute, för man kan se massvis med folk, som strosar förbi.
Det här är gäster på stället, som gick upp och sjöng och roade oss andra. Den här sjöng som Frank Sinatra?
Den här tjejen kände igen oss också. Det är vår speciella blomsterflicka. Hon går på stan och säljer rosor och vi har handlat av henne många år.
Maken fyllde år när vi var där och när vi kom hem efter en promenad på kvällskvisten den dan, så stod det en flaska champanje från Reseföretaget som present till honom.
Temperaturen låg på 21-22 grader hela tiden.

Så en dag gick vi upp till Loro Parque. Det betyder papegojparken. Där finns det inte bara papegojor utan många andra djur. 
Alldeles innanför ingången finns den här fiskdammen. Man får inte mata fiskarna, men det brydde sej många inte om. Det var ett riktigt fräsande när fiskarna slogs om att få en bit.
Det finns massvis med papegojor att se, men av nån anledning fotade jag inte nån.
Men vi var hos pingvinerna och tittade.
Så finns det att stort Aquarium också.
Här är några av fiskarna som fanns där. Det har ju gått några år sen den här gången och mycket är säkert olikt.
Här finns också Gorillor i en avdelning. Bakom glas förstås, så de inte kan rymma.
I bildspelet, du kanske kikade på finns det flera bilder från Loro Parque.
Här syns Puertos stora poolområde i bakgrunden. Vi står i slutet av "Snobbrännan", som vi brukar kalla promenaden för. Poolområdet kallas för Lago Martianez eller Lido de Martianez. Det är den kände arkitekten Cesar Manrique från Lanzarote som har skapat området.

I Puerto finns också en Botanisk trädgård eller Jardin Botanico, som verkligen är värd att se. Det finns också en orkidéträdgård. Båda dessa ligger i de övre delarna av Puerto.

Vi tänker oss tillbaka trots att vi har varit i Puerto många gånger. Den här gången skulle det i så fall bli hotell Bambi eller Palmeras Playa, som finns tillgängligt hos Vingresor.  Vi har bott på dessa hotell tidigare och trivts.
Välkommen till min sida. Skriv gärna en kommentar så blir jag så glad. 
Gilla

Inga kommentarer: