Nelly.com

onsdag 19 september 2012

Var ska vi äta i Puerto de la Cruz, Tenerife.


En "sandstaty" från Puerto 2004.

Puerto de la Cruz på Tenerife, där vi har varit flest gånger, har vi några restauranger vi verkligen kan rekommendera. I gamla stan ligger det ett ställe, som heter La Papaya. Det är en familjekrog med verkligen väldigt god mat. En av deras specialiteter är Conejo con salmorejo y papas arrugadas. Det betyder kanin i en stark sås och saltinbakade potatisar. De ska ätas med skalen på. Verkligen gott! Den bästa lammrätten fick vi här också. Det var rostat lamm. Oj, oj! De har mycket att välja på och har en trevlig lite gammaldags inredning med stenväggar och med en ”önskebrunn” strax innanför ingången. Mycket trevlig och omtänksam personal.
Utanför La Papaya

På strandpromenaden ligger, en trappa upp, en kinesrestaurang, Dragon de Oro, som serverar bland annat Pekinganka, som är förfärligt god. Man kan ju äta deras menyer också och få olika rätter. Där trivs vi, för vi får alltid fönsterbord med utsikt över havet. Så blir det, när man är stamgäst år från år.
Dragon de Oro på 60-årskalas. Se gärna på morotsstatyerna.

Så brukar vi äta nere vid Plaza Charco på restaurang Columbus Plaza. De har mycket att välja på. Vi åt bland annat anka där, som var utmärkt god. Där sitter man och tittar på spanjorerna, som går sin volta på lördagar och söndagar. Naturligtvis är det alltid mycket folk.
Detta är på Columbus Plaza, där jag äter anka.

Vi brukar också äta på en restaurang, som tillhör hotell Marquesa. De har både ute och inneservering. Vi brukar helst sitta utomhus, för de har en så trevlig underhållning på kvällarna. Det är en grupp, som kallar sig för Los Ifara och de sjunger och spexar ordentligt. Det är mycket underhållande. Från Marquesa har man också utsikt över folk, som går förbi.
Jag hoppas bara att los Ifara fortfarande är där, för vi har alltid suttit på deras uteservering och haft mycket roligt med de här gentlemännen.
Marquesa med Los Ifara. 

Puerto är en stad med matställen från hela världen. Vi hittade till exempel en peruansk restaurang vid bussterminalen. Jättegod mat. Jag känner naturligtvis till flera än de uppräknade. 

Puerto är en mycket trevlig stad att vistas i som turist med havsvattenpooler, en Botanisk trädgård, en orkidéträdgård, La Rosaleda och mycket mer, inte att förglömma Loro Parque. Det är en zoologisk och botanisk trädgård. Där visas bland annat delfiner, sjölejon, fiskar, pingviner och naturligtvis papegojor. Loro betyder papegoja på spanska. Det är en mycket trevlig upplevelse i den parken och man får nästan använda en hel dag, för att hinna se allt. Man får bara inte missa den upplevelsen.
Vi kommer ju att bo på hotell Marqueza nästa gång i februari. Det är det äldsta hotellet i stan och började byggas redan på 1700-talet. Men det är tillbyggt och renoverat nyligen. Detta är från deras reception.
Det är mycket vackert i Puerto de la Cruz, vackrare än på sydsidan, som är byggt enbart för turisterna. Puerto är en levande vacker stad med mängder av grönska. Där bor också lokalbefolkningen i motsats till Playa de las Americas, där man pendlar till och från sina jobb.
Här kan du se en film som jag har gjort om Puerto de la Cruz

Välkommen till min sida. Skriv gärna en kommentar så blir jag så glad. Gilla

6 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Ser helt underbart ut där! Fast vi frös ju så mycket när vi var på Teneriffa så nu fördrar vi ju Gran Canaria i stället...Side Hill ligge ovanför en backe, mördarbacken, så det lär bli fin motion för oss! Kramiz

Fenixmonas sa...

Hahaha...nej, den lilla backen där är ju knappt märkbar...Nej, mördarbacken är lån och nästa på 90 graders vinkel...Den du! Kramiz

Ninja sa...

Dit skulle jag vilja resa i vinter!

Fenixmonas sa...

Mördarbacken ligger ca 10-15 minuters promenad från Dogan/Tropic, bortöver, inte in mot gamla Side...Det finns för övrigt flera stora backar bortöver, men just denna är så brant att det t.o.m är lite problem att gå utför! kramiz

Fenixmonas sa...

Fem minuter att gå till stranden...men hem tar det längre tid...hehehe...Bra med motion! kramiz

Reidun sa...

Vi var i Puerto de la cruz i jan iår lite kyligt mornar och kvällar men vi trivdes väldigt bra,det var 20 år sen vi besökte teneriffa. Blir nog en ny tripp till vintern;)
MVH Reidun