Nelly.com

onsdag 10 juli 2013

Nu är vi på Kos igen. Då är det år 1999.


Den här statyn hade vi inte sett tidigare, för då var det en mer eller mindre obebyggd tomt med bara buskage. Jag tycker att det har blivit fint där.
 Vi hade tagit denna resan istället för en annan som hade blivit inställd till Parga, för det var inte tillräcklig många resenärer. Parga ligger också i den grekiska övärlden. Vi fick bråttom att boka en annan resa till Kos med Fritidsresor. Hotellet hette Pelopas. Men där blev vi inte långvariga, för det var så smutsigt och dant. Här ser vi kylskåpet, som var försett med en hasp, för att kunna ha skåpet stängt. Dessutom var det fullt av rester av äggula på det också.
 Vi hade jättetråkig utsikt också över en bakgård, så vi beklagade oss för guiden. Ägarinnan till hotellet blev jättearg på oss, för att vi klagade. Hon sa, att hennes städerska minsann var så ordentlig. Men när vi visade henne att det låg en skitig blöt handduk på golvet till badrummet, så visade hon, att den var till att torka fötterna på. Den blev ju ännu smutsigare, när hon torkade sina. Vi fick dit en representant för Fritidsresor. Då visade vi att det var dålig belysning, dåligt rengjort, inget duschdraperi, tandborstmuggen var inte diskad efter föregående gäst. Inget att reta sig på egentligen, men hotellet sades vara trestjärnigt. Så vi fick byta till ett annat hotell för resten av tiden nån dag senare. Nästa år var hotellet inte med i Fritidsresors utbud.
 Andra kvällen gick vi ut och hittade ett ställe, där det var spel och dans. Det hette Baltic och låg vid Apollo Beach. 
 Det var tydligen en födelsedagsfest för en kvinna. Här ser vi hur de dansade helt oförberett till och med på borden.
Här dansar några av de grekiska gästerna. Det var ju grekisk dans till grekisk musik.
En sak jag tyckte om var, att det var turister med handikappade med sig. De dansade också till musiken. Jag blev riktig rörd, när jag såg de handikappades glädje.
 Det bör vara födelsedagsbarnet, som blåste ut ljusen på tårtan här.
 Det följde manlig dans också. Man skulle visa bringan och göra armhävningar bland annat. Sibbe ställde upp, för just sådant är hans specialitet.
 Vi tog en utflykt till Kalymnos igen det här året. Här ser vi Pserimos, där man tar en paus på resan. Klicka på bilden så den blir större, så ser du att man har målat den grekiska flaggan på klippan.
Nu är vi på väg in till hamnen på Kalymnos. Det är en fin liten stad där och vi fick lunch på en taverna. Man tog upp beställningarna innan vi kom i hamn, så restaurangen hade tid att förbereda maten man ville ha.
 Här syns en del av hamnen. Det ligger ett fartyg inne, som heter Katerina. Det blev Katerina vi gjorde våra utflykter på följande resor till Kos i fortsättningen.
I Kos stad finns det gott om antika ruiner. Det här kallas Xisto och är lämningar efter ett Gymnasio. Det vill säga att här fick idrottsmännen träna året runt. Det gick bra, för då fanns det tak över det hela.
 Detta är också lämningar på Xisto.
 Det finns ruiner efter en amfiteater också. Men idag är teatern renoverad och fin. Den användes som teater nu med.
Nu ligger vi på stranden och solar. Intill restaurang Plaza där vi låg, ligger Tarzan Beach. Det är den vi ser här. Tarzan går själv klädd som Tarzan och dansar med utklädda killar på stranden.
 Vi träffade vänner från Helsingborg också. Vi sitter i den här ordningen: Jag, Gittan, Jan, Inger, Sibbe och Thomas. Gittan och Jan hör till vårt umgänge numera.
 Så har vi söta lilla Denise, som är dotter till Abraham och Selma, som äger Restaurang Plaza och stranden nedanför. Där har man gratis solstolar, men då kan man ju beställa nåt att dricka eller att äta lite i restaurangen.
Det är Selma till vänster, som lagar maten och Denise deras förstfödda barn. Abraham håller henne. De har fått en son också några år senare.

Välkommen till min sida. Skriv gärna en kommentar så blir jag så glad. Gilla

1 kommentar:

Fenixmonas sa...

Så himla mysigt! Förstår inte varför jag aldrig varit i Grekland...Får nog se till att komma dit snart! Kramiz