Nelly.com

onsdag 17 oktober 2012

Ett av våra favoritresemål, Rhodos.

Jag tänkte berätta lite om Rhodos. Det är ett av våra ställen vi helst reser till. Vi brukar resa från Malmö/Sturup med charter. Så vi slipper att boka hotell och flyg var för sig. Första gången jag var på Rhodos var 1981.

Då bodde vi på hotell Constantin, som ligger inte långt från Gamla Stan i Rhodos stad. Bilden är tagen senare på hotellet. Vi trivdes jättebra och hade halvpension med god frukost och så fick vi välja mellan lunch och middag. Maten var god, men vi tyckte om att gå ut och äta någon gång också.
Det blev oftast till ett ställe som hette Partenon. Där utanför stod det en man, som var en slags inkastare. Han bjöd på Ouzo till alla som gick förbi och skålade Yamas själv också. Han blev rätt full själv. Bilden här är från den första gången.

Ägaren har sålt restaurangen sen dess, men har en väsk- och läderbutik nästan på samma ställe. Vi träffade honom där för ett par år sen och då såg han ut så här. Det är mannen till höger. Den andre är Sibbe min Sambo.
Vårt hotell Constantin hade en verklig imponerande reception med stora, höga pelare. Vi hade varit ute på promenad en gång och när vi kom "hem", så behövde jag gå på toan. När jag kom upp därifrån försökte Sibbe gömma sig bakom en av pelarna, men jag lyckades precis få syn på honom. Så jag gick fram till pelaren och skulle slå armarna om pelaren och Sibbe, men bakom pelaren stod det också en stor kaktus. Jag fick plocka kaktustaggar en hel vecka tror jag det var. Bilden har jag lånat från nätet.
               
En annan dag, skulle vi åka ner till Lindos. Sibbe ville att vi skulle hyra varsin Vespa, men jag hade inte ens kört en moppe nån gång. Men han envisades, så vi tog två stycken. När vi skulle köra iväg blev jag av med honom med en gång. Men han hade stannat på en parkering, för att jag skulle få provköra. Jag hade ju inte sett vart han tog vägen, så när jag hörde ett Tarzanvrål, visste jag var han var. Min Vespa hoppade till för varje gång den gick över till en ny växel, så vi bytte.
Så körde vi ut från stan. Han visste vägen eftersom han hade varit där förut, sa han. Men han svängde in fel på en liten gata och när jag kom in där, så visste han redan att det var fel håll. Så han vände på en 5-öring och det skulle jag också göra. Men det kunde jag inte, utan körde rakt in mellan hjulhuset och hjulet på en bil. Då visste jag inte hur jag skulle bära mig åt, utan lyckades gasa längre in istället. Till slut lyckades jag backa i alla fall.

Vi kom aldrig så långt som till Lindos, för Sibbe var rädd för att bensinen inte skulle räcka och han visste inte om det fanns nån bensinmack på vägen. Så var det med den Lindosresan. Men vi hamnade bland annat vid Anthony Quinns bay. Där badade vi och åt vår medhavda matkorg, som vi hade fått på hotellet.
Men vi har varit på Rhodos senare och då tog jag den här bilden från Lindos vita stad, när vi hade tagit en lokalbuss dit.
Lindos är verkligen en vacker stad, men tyvärr, så är det alldeles turistifierat. Man får trängas i gatorna och gränderna.

En annan festlig sak hände på hotellet. När vi kom hem från stan en dag, stod båda hissarna lediga nere i receptionen. Sibbe tyckte att vi skulle ta varsin, för att se vem som kom fortast upp. Sagt och gjort! När jag kom upp fanns det ingen där. Jag öppnade dörren till vårt rum, men där var det tomt också. Han hade tagit fel på våning och satt sig utanför en dörr som motsvarade vår. Då var det en tjej, som öppnade dörren och fick syn på honom. Han fick fart därifrån.


Välkommen till min sida. Skriv gärna en kommentar så blir jag så glad. Gilla

16 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Hehehe...mycket kul, men jösses närkampen med kaktusen kan inte alls ha varit kul!!
Östra stranden var mycket fin men stolarna stod längre från havet och folk var på något sätt mer avskärmade, stelare...Jag gillar nog absolut min strand på västra sidan bäst! Kramiz

Fenixmonas sa...

Godmorgon Gilla! Något är fel med adresserna när du kommenterar för de leder inte till dina bloggar utan det kommer upp att sidan inte kan visas för den är inte registrerad...skumt va´...Kramiz

Fenixmonas sa...

Nej, det går inte att komma in...Det står att du "inte aktiverat åtkomsten" till din blogg. Nu kom jag in genom länken på min Sideblogg igen! Kramiz

Gilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fenixmonas sa...

Profilen är inte tillgänglig
Den Blogger-profil du sökte efter kan inte visas. Många Blogger-användare har valt att inte visa sin profil ännu.
Om du är Blogger-användare bör du aktivera åtkomst till din profil.

Så står det Gilla!!!

trollet sa...

haha, verkar vara ett spännande hotell;)
Kändes det ok att köra vespa??
Har oxå varit på Rhodos ett par gånger, men mest på Kos... många år sen dock...

Fenixmonas sa...

Godmorgon Gilla! Jag använder den gamla länken i Sidebloggen så går det bra! Kramiz

Fenixmonas sa...

Godmorgon! Nu är det verkligen dax att längta bort igen! Backarna o trapporna var bra så man fick rört på sig lite! Kramiz

Fenixmonas sa...

Ja, du tragedier finns överallt, människor dör även de små. Kramiz

Fenixmonas sa...

Å´äntligen fungerade din länk igen och jag kom direkt in till dig! Hurra! Kramiz

Fenixmonas sa...

Kanske snart får se er i Side igen när ni ser allt gottigottgott som finns där! Kramiz

Fenixmonas sa...

Våren är bra, tänk på Sidefesten 1 juni...vore kul att ha er med! Kramiz

Fenixmonas sa...

Idag blir det andra godsaker på Sidebloggen...massor av gott hittade vi där. Kramiz

Fenixmonas sa...

Ja du Gilla, det finns mycket bra o billigt att köpa i Side, men då får man gå upp från strande för där nere i strandaffärerna gör man inte fynden! Kramiz

Fenixmonas sa...

Ett suveränt bra sätt att snabbt ta sig fram och riktigt billigt! Kramiz

Fenixmonas sa...

Mycket fint och bra hos Maria. Jag handlar alltid av henne då jag är i Side. Kramiz