Nelly.com

tisdag 25 december 2012

En jul och nyår 1992-1993 på Tenerife.

Jag kan inte hjälpa, men ibland blir jag lite nostalgisk. Så idag tänker jag visa en del bilder och berätta lite om vår resa 1992-1993 till Tenerife och Puerto de la Cruz. Vi bodde på hotell Park Plaza alldeles intill Plaza Charco. Resan gick från Sturup den 20/12 och vi firade både jul och nyår där. På julaftonen följde vi med på Atlasresors "utflykt" till Restaurang Bellman, som också låg vid Plazan inte långt från vårt hotell. Här syns en del av sällskapet, alla var glada och det sjöngs svenska julsånger och snapsvisor. Sibbe hade fått en skjorta i julklapp av mig.
Så här såg det ut på stan, när skolungdomarna sjöng och hade ett julspel på gång.
Här är vi på Restaurang Bellman igen och äter gott. Det blev sjötunga Toute Paris och en flaska vitt vin, Siglo. Här har Sibbe skjortan på sig, som jag faktiskt hade sytt till honom, utan att han hade en aning om den. Utsikten är mot Plaza Charco, som är det stället "alla" samlas på. 
Här syns skjortan ännu bättre.
Nu är det Nyårsafton på Restaurang la Papaya, som redan då och i fortsättningen, har varit vår favorit nere i Puerto. Vi fick varsin Bolsa de Cotillon, det vill säga en påse full med tutor, hattar och annat till nyårsfirandet. 
Till och med personalen klädde ut sig och hade roligt. Killen med glasögonen är son till mannen med nacken mot oss. Sibbe brukade gå till denne, för han var frisör, så vi kände till varandra.
Här ser man frisören närmare. 
En av servitörerna med hög mössa och massvis med ballonger ovanför sig.
Det syns ju att man roade sig ordentligt. Personalen var inte mera nykter än vad gästerna var. Vinet och champagnen serverades i mängder. Maten vi fick var väldigt god. Menyn bestod av Langostinos "Borodin" med Salsa de Melon. Därefter serverades det en soppa, Consomé Reina. Till varmrätt var det Chateaubriand "Non Plus Ultra". Som dessert serverades det Delicias de Media Noche. 
Man bjöd runt på cigarrer också, från Tenerife förstås. Där rullar man cigarrer som är lika fina som de från Kuba.
Klockan 12 fick vi en flaska Cava (Champagne) Castellblanch. Då skålade alla och skrålade och hade kul även utanför restaurangen. Man hade ju fått 12 vindruvor också i påsen. Det var meningen att man skulle äta en druva vid varje tolvslag.
 Vi bodde som sagt på hotell Park Plaza och hade den här utsikten från vår balkong. Om man kikar riktigt ordentligt, så syns det kanske att det ryker längst bort nedanför parkeringen. Där fanns det ett slags elskåp, kanske ett ställverk, som tydligen tog fyr och brann. Spännande att se.
Nu har poliserna kommit också och stängt av gatan. Det blev elavbrott på hotellet, så vi köpte några stearinljus för säkerhets skull. När vi skulle gå ut, fick jag lufttorka håret och sminka mig på balkongen innan det blev mörkt ute också.
Den här kvällen träffade vi på en bekant till mig och hans fästmö. Han var medlem i Helsingborgs Orkesterförening och spelade klarinett. Min man (Död 79) brukade få lektioner av honom. Av hänsyn nämner jag inga namn.
Så här ser det ut vid Strandpromenaden. Där brukar vi alltid promenera.
Här är vi ytterligare en gång på la Papaya. Nu i sällskap av Asta och John från Uppsala, som vi blivit bekanta med här nere. Han var över 80 och hon något under. Ett förtjusande par, som vi hade mycket roligt med. Vi vet med säkerhet att han inte lever längre.
Efter att vi hade ätit mat på la Papaya begav vi oss till Poncho Bar, där de hade två förtjusande musikanter. Den ene liknar en av Bröderna Marx, De brukade göra så, att när det kom nya gäster till baren, gissade de genast, när man fortfarande stod i dörren, varifrån man var. Vi fick höra Kalle på Spången åtskilliga gånger.
Här ser vi Asta och John i full fart att dansa på Poncho bar.
Här dansar han med sin dotter Katarina och vi trodde att hon tog i för mycket i dansen. Vi var ju oroliga att han inte skulle orka med. Men när han sen bjöd upp mig, märkte jag verkligen att det var han som förde.
Här är hela sällskapet på ett annat ställe en kväll. 
Nu är vi och hälsar på vår kompis Brittis från Helsingborg. Hon jobbade då som reseguide nere i Puerto de la Cruz och det här var på hennes hotellrum. Hennes yngre syster har varit chefsreseledare där nere i många år och är gift med en spanjor. (Vi vet ju inte än hur de mår. Får ju ta reda på det innan vi reser ner igen om ett tag.)
När man kommer till Puerto de la Cruz, måste man ta sig till Loro Parque, som betyder Papegojparken. Där finns det mängder av papegojor förstås, men numera även djur av massor av olika slag.
Här ser vi en tiger i parken. Jag kommer ju att visa mycket mera när vi har kommit hem igen. Det var faktiskt 7 år sen vi var där sist, och det ska verkligen bli roligt att komma tillbaka. Vi har varit där tillsammans ungefär 20 gånger förut, men var och en hade varit där innan vi två träffades.
Det är verkligen roligt att få visa bilder från resorna och dela sina minnen. Jag brukar nämligen skriva dagbok på semestrarna och renskriva dem på datorn. Sen skriver jag ut dagböckerna, så man kan komma ihåg vad och var, man har gjort det ena eller det andra.

Välkommen till min sida. Skriv gärna en kommentar så blir jag så glad. Gilla

1 kommentar:

Fenixmonas sa...

Härligt! Nej, allt detta hade du ju inte kommit ihåg utan din resedagbok! Vi människor kommer ju för det mesta inte ens ihåg från det ena året till det andra...En väldigt trevlig och festlig resa ni hade och nyåret firades ju rejält! Kramiz