Nelly.com

måndag 3 december 2012

Så tokigt det kan bli, när man firar sin födelsedag.


För några år sedan skulle min man, Sibbe, fira sin 65-åriga födelsedag. Vi åkte iväg till Puerto de la Cruz på Tenerife, för att fira födelsedagen där. Som ressällskap hade vi med oss vår väninna Kristina.

Han hade räknat ut, att hans födelsedag skulle inträffa på en söndag. På morgonen kom Kristina till frukosten med en ros till Sibbe, men när vi sade, att vi ville bjuda på middag på kvällen, envisades hon med, att hon skulle bjuda på den som födelsedags-present. Vi gav med oss. Visst fick hon bjuda på middagen. På aftonen gick vi ut och satte oss på Café de Paris vid strandpromenaden tillsammans och åt en utsökt middag och hade mycket trevligt även resten av kvällen.
Så här ser det ut i Puertos gator kring jul och nyår.
 Nästa dag var ju måndag och då brukar vi köpa en svensk kvällstidning för att kunna kolla vårt lottoresultat. När vi stod vid tidningsståndet, såg vi både på Aftonbladet och på Expressen, som fanns där, att det stod söndagen den 14 januari på dem. Då sa jag: ”De har ju skrivit fel datum på tidningarna, det var ju den 15de i går”. Så låg det ju faktiskt inte till. Det var på måndagen, som det var den 15de januari år 2001. Där stod vi med lång näsa, men det löste sig med att vi firade hans 65-årsdag en gång till den kvällen också. Då var det vi som stod för fiolerna. Tänk er att vi har haft roligt åt denna felräkning många gånger. Man måste nog kolla med almanackan för att vara säker. Det är knappt att Sibbe syns på bilden, men han sitter till vänster i mörkret.

De här härliga killarna underhöll varje kväll på Hotell Marquezas uteterrass . De hade ett sprudlande humör och tokades med gästerna. Hoppas att de finns kvar som roare, när vi kommer ner till Puerto i februari.

De här två var med från allra första början, när vi kom dit. De var tre killar i orkestern. Men den ene sångaren och musikanten var inte med på den här bilden.
Killen i mitten kom till nåt senare år. Men de var fortfarande lika trevliga och busiga.
Det roliga för nästa resa är, att vi ska bo på just det här hotellet. Det heter ju Marqueza och är Puertos äldsta hotell och byggdes nån gång i mitten av 1700-talet. Det har inte varit med i de svenska reseföretagens utbud tidigare. Men Ving tog med det nästa år.
Den här gången kommer vi att få vara med om Karnevalen där. Det blir andra gången och det är verkligen roligt att övervara den.

Välkommen till min sida. Skriv gärna en kommentar så blir jag så glad. Gilla

3 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Så jättekul OM ni hade kommit till Sidefesten! Kramiz

Fenixmonas sa...

Jag hoppas!!!
Tänk så tokigt det kan bli att ta fel på datum men den här gången blev det ju dubbel festlighet...hehehe...kramiz

Fenixmonas sa...

Ska uppdatera i Sidebloggen i kväll eller i morgon...Tiden räcker som vanligt inte till! Kramiz