Nelly.com

lördag 28 november 2009

En vacker sång sjungen av en vacker flicka.

Vi var på Mallorca i början av juni i år och gick då till ett ställe, som heter Loro Verde. Det bety-der ju Gröna Papegojan.

Att vi hamnade där beror på, att när vi nyss hade träffats (för 30 år sen), så tog vi en veckas semester i Palmanova på Mallorca. Då kom vi till hotell/lägenheter Loro Verde. Det är klart att vi sökte efter det, när vi kom tillbaka efter massor av år. Men då var det inget hotell längre utan ägarlägenheter.

Serveringen i bottenplanet hade byggts ut och fanns kvar. Så vi har fortsatt att gå dit, eftersom vi hade så trevligt där. Nu har vi alltså varit på Mallorca och Palmanova fyra gånger och en gång i Porto Soller tillsammans. Senaste gången vi var där nere tog jag en film, när man hade underhållning på krogen, vilket de hade varje kväll. Duon som spelar heter Albatross. Här får du se och höra den.

Den här låten är Sibbelins älsklinglåt, för han gillar att höra franska sjungas och talas.

Idag lördag har vi varit nere på stan och hamnade av en tillfällighet utanför Mariakyrkan. Vi tycker om att gå in i kyrkor och titta, för det brukar var så vackert där. Till vår förtjusning höll man på med repetitioner med Kyrkans Oratoriekör och Barockorkester, så vi satte oss ner i en bänk och avnjöt underbar sång och fantastiskt spel. Det som repeterades var Händels Messias. Det lät fantastisk för mej, som har varit körsångare en gång i en avlägsen tid.

Tyvärr kan vi inte gå på konserten, för vi har lovat att passa Noack i morgon.

Noacks älsklingplats utanför köket, när Morfar lagar mat.




Inga kommentarer: