Nelly.com

lördag 21 juli 2012

Nu blir det mat på Kos.

När du har tittat på de här bilderna förstår du nog att vi gick upp i vikt efter våra tre veckor på Kos. Det du ser på bilden ovan är Gyros Pitta. Det är ungefär det samma som Kebab och smakar ungefär likadant. Vi brukar säga Marias Pittaställe. För hon som serverar på dagen heter Maria. Det är hennes man som står för namnet, men vad det är har jag glömt. Han serverar på nätterna.
Den här underbara maten fick vi på Eudokía eller Mummys Cooking, som krogen kallas. Det är i alla fall vårt favoritställe, där sonen Ilías serverar tillsammans med två till, en tjej och en kille. Den här rätten består av potatis i botten, zuccini emellan, aubergin ovanpå. Och allra överst en sås på yoghurt med vitlök i. Det smakar bara så gott!
Det förra var en förrätt och sen åt vi den här grillade fisken. Vad det är för sort frågade vi inte utan bara tog för oss.
Nu är vi på "vårt" badställe, Plaza, där Abraham huserar med sin hustru Selma. Han serverar och hon lagar maten, som den här underbara moussakan. De har även solsängar vid stranden och dem får man ligga gratis på om man bara äter eller dricker på stället. Restaurangen är mycket personligt och mysig.
Så har vi hamnat på en restaurang som heter Sardelles. Här blev vi serverade friterad fisk med tillbehör. Som nästan alltid blev det en kanna lokalt vin till maten.
Sen kom vi till "Pappa Donuts" ställe. Vad han heter vet vi inte, för han är sällan på plats, men han äger flera konditorier och bagerier. Allt bakar man själv. Här var det alltså eftermiddagskaffe och bakelser till. Att det blev "Pappa Donut" beror på att när vi var på Kos de första gångerna, så brukade vi köpa varsin donut och åt dem med kall mjölk till. Gott gott gotti gott gott!
Så har vi kommit till Mummys Cooking igen. Det här är deras variant av moussakan. Den var smarrig också.
Detta var en slags gryta på lammkött, som smakade fantastiskt gott också. Ja nu har du sett en del av vad vi fick oss till livs under vår tid på Kos. Det är inte förrän nu, som jag har gått tillbaka till den ursprungliga vikten, som jag hade innan vi reste dit. Vi älskar den grekiska maten. Res till Grekland och prova på den grekiska maten!


Välkommen till min sida. Skriv gärna en kommentar så blir jag så glad. Gilla

1 kommentar:

Anonym sa...

Den där kakan ser smaskig ut och Gyros har jag inte ätit sedan /0-/80-talet! Mums!
Hoppas att Ni haft det trevligt!
Kram
Stevie