Nelly.com

torsdag 18 februari 2010

En fantastisk film.

På middagen var vi och inhandlade nödiga livsmedel till helgen. Precis, när vi kom hem med bilen, så började det med små, små snöflingor. Vi var ju förvarnade att det skulle komma en hel del snö på eftermiddagen, så tittade vi på en inspelad film från DVDn, sen vi kommit hem och druckit en god kopp kaffe. Då hade snöandet satt igång ordentligt.

Den här bilden stämmer inte för det har snöat ännu värre än så här.

Filmen heter The Constant Gardener och bygger på en roman med samma namn av John le Carré. Bara det säger ju att det bör vara en bra film. Den handlar om korrupta medicinföretag, som gör försök med en medicin, som ska vara verksam mot TBC. Man använder sej av den fattiga befolkningen  i Kenya som "försöksdjur". Det är bara det, att medicinen kan vara dödlig.

Detta har en ung student, Tessa, spelad av Rakel Weisz, kommit underfund med och hon vill hjälpa till där nere. Hon kommer i kontakt med en diplomat,  Justin Quale, spelad av Ralph Fiennes, som ska resa ner till Kenya och försöker övertala honom att ta henne med sig dit. De blir förälskade och gifter sig. I Kenya får hon kontakt med läkare, som utövar den där medicineringen. Hon vill avslöja vad som pågår, men hon blir mördad.

Hennes man fortsätter att försöka avslöja sanningen, men blir även han mördad till slut. Det var en fantastisk film, som visade hur korruptionen är. Den har vackra och underbara bilder från Kenya och dess befolkning.

John le Carré säger själv i eftertexterna: I jämförelse med vad som verkligen har hänt är min historia likadan som ett vykort.

Dagens Citat:

Mycket vet den som intet vet, om han vet att tiga.

Guiseppe Giusti.

Inga kommentarer: