Nelly.com

tisdag 23 februari 2010

Kulen Måndag. Filmbloggare igen.

Det är nog inte många som inte tycker om ABBAs musik. Det här är den ursprungliga inspelningen med ABBAlåten Mamma Mia med Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad. Naturligtvis är både Björn Ulveus och Benny Andersson med och sjunger och spelar. Lyssna och njut!

Det var inte den vi har lyssnat på, utan vi har köpt DVDn med Mamma Mia The Movie förut och ville se filmen igen i vintermörkret. Här kan du se på en fin trailer.

Här har vi vacker musik och vackra vyer från vårt kära Grekland. Filmen är inspelad på Skopelos nära Skiatos i den grekiska ögruppen Sporaderna. Vi har tyvärr inte varit där, men det ligger på "väntelista".

Det går ut på att Donna Sheridan, spelad av Meryl Streep, i sin ungdom var ihop med Sam Carmichael (Pierce Brosnan), Harry Bright (Colin Firth) och Bill Anderson (Stellan Skarsgård) nästan samtidigt.

Hon blev med barn, men visste inte vem av dem, som var pappa till dottern Sophie, spelad av Amanda Seyfried. Hon ska gifta sig och bjuder in alla tre männen till bröllopet. Hon hade hittat Mammas dagböcker och läst om dem och bjöd in dem utan att Mamma visste om det.

Det är en underbar film med vackra grekiska vyer och fantastisk musik av Benny Andersson och Björn Ulveus.

Dagens Citat:

Männens svagheter ger upphov till kvinnornas styrka.

Voltaire.

Inga kommentarer: