Nelly.com

tisdag 9 februari 2010

Som vi har mumsat!

I går eftermiddags våldgästade vi vår goda vänner på Råå. Vi hade förberett dem, att vi tänkte komma sen vi hade handlat på ICA-Maxi. En tutning från bilen, gjorde att de kom ut och hälsade oss välkomna. Kaffet var redan färdigt, så det var bara att sätta oss till bords.

Fastlagsbullarna/Semlorna/Hetväggarna hade vi med oss. De hade vi köpt i det nya kondiset i vårt Centrum. Vi hade smakat dem ett par gånger tidigare, så vi visste att de var goda. Kärt barn har ju många namn, säger man och det gäller verkligen de här godsakerna.

Det gällde här, att vi skulle kunna träffas en gång till, innan vännerna reser till Thailand på söndag och blir borta i en hel månad. Hoppas att de får det gott.

Nu står vår mat idag på listan. Vi åt blodkorv med medisterkorv och massvis med lingon. Det går bra med falukorv eller stekt bacon också till. Ingen bild här inte. Det smakade gudomligt!

Till kaffet på eftermiddagen gjorde jag Änglamat. Om du inte känner till det, så kommer mitt recept här:

Vispa grädde hårt, bryt skorpor i mindre bitar, rör ner skorporna i grädden tillsammans med lingonsylt. Jag tycker om, när det smakar ordentligt av lingonen, så där lite syrligt. Våra lingon tog slut,så det blir att köpa flera.

Det här var det som blev kvar efter att vi hade mumsat i oss varsin portion till kaffet. Så vi får mer till i morgon. Men min gamla svärmor brukade lägga skorporna i mjölk innan. Kanske är det ett skånskt recept? Men jag tycker bättre om min variant, som jag har ärvt efter min Mamma.

Noack är hos oss ikväll, så han fick smaka av blodkorven som blivit kvar. DET gillade han riktigt ordentligt.

Detta är våra senaste tulpaner, sen i fredags. Underbara!

Dagens Citat:

En man börjar bli gammal när han tittar på matsedeln innan han tittar på servitrisen.

Okänd.

Inga kommentarer: