Nelly.com

måndag 8 mars 2010

Idag är det den Internationella Kvinnodagen.

Idag bör vi alla fira att det är den Internationela Kvinnodagen.  År 1910 på den Internationella socialistiska Kvinnokonferensen i Köpenhamn lade den tyska socialdemokraten Clara Zetkin ett förslag att det skulle stiftas en Kvinnodag. Inte förrän 1971 börjades den dagen firas i Sverige.

Idag är det fortfarande tre länder i Europa, som inte tillåter kvinnorna att själva bestämma över sina kroppar: Polen, Irland och Malta. Fria, lagliga och säkra aborter har avtalats bort i kyrkans namn.

Skillnaden mellan kvinnors  och mäns genomsnittliga månadslöner i Sverige ligger mellan 29400:- för män och 24700:- för kvinnor. Det innebär att kvinnorna tjänar i snitt 4700:- mindre än män i månaden.

Det behövs fler kvinnor i styrelserum i högre befattningar o.s.v. så att jämlikheten blir rättvisare.

För mej personligen innebär den åttonde mars en speciell sak. Det var det datumet då jag gifte mej med mina barns fader. Det var två dagar efter att min Mamma fyllde 40 år och min Farbror fyllde 45 år.

Då var jag bara 17½ år och höggravid. På den tiden var man "tvungen" att gifta sej för att barnet inte skulle bli Oäkta i prästbetyget. Sen dess har jag fött allt som allt tre barn och alla är välartade och duktiga på alla sätt och vis. Så har jag fått sju Barnbarn och ett Barnbarns barn. Jag är stolt över dem alla. Barnens far dog för snart 31 år sen.

Dagens Citat:

Alla mirakler börjar i kvinnans sköte.

Björn Ranelid.

Inga kommentarer: