Nelly.com

söndag 28 mars 2010

Storvinnare i Helsingborg.

 Det blev en storvinst till Helsingborg i lördagens dragning av Lottot. Det var tyvärr inte vi, men vi spelade, eftersom vi har haft samma rader sen 1980-talet. Man vågar ju inte låta bli efter så lång tid. Det har inte blivit några höga vinster alls under den tiden. Men just igår hade jag så mycket som 4 rätt och det var rekord på mycket länge. Men vi fick trösta oss med den här vinsten i dag.

Det blev i alla fall en ny likadan lott. Men du ser att vi hade höga dubletter i alla fall.

Strega, som katten heter, låg i sovrummet och jag kunde kela lite med honom, tills han blev trött på mej och högg mot mej med tänderna och slog mot mej med tassen med klorna ute. 

Så kom resten av gästerna och vi välkomnades med Champagne med frysta jordgubbar. Födelsedagsbarnet (eller fölsegrisen enligt mina barn när de var små) hade skaffat hem en fantastisk buffé från Ingelsta Kalkon.

Nog ser det fantastiskt vackert ut. Det smakade alldeles otroligt gott med ett svalkande vitt vin till den maten.

Så här såg det ut på nära håll. Jag skulle kunna äta samma saker idag också.

Familjen har nyss flyttat från en stor villa in till en mycket fräsch och vacker lägenhet, som var nästan helt nyrenoverad. Så det var ju lite spännande att se hur de hade möblerat. Här var det matbordet, innan vi satte oss och åt.

Buffén i en annan vinkel. Så hade födelsedagsbarnet fått sådana här vackra rosor också, förutom de andra presenterna.

Eftersom det var Earth Hour i går kväll var värdparet mycket noggrannt med att bara ha stearinljus tända under den timmen, men ljusen var brinnande även i fortsättningen förstås. Så det var mycket mysigt hela tiden.

Nog ser  det ordentligt trevligt ut? Husen utanför släcktes ner lite grann, men inte helt, så det var inte alla, som "firade" att jorden skulle spara på elektriciteten. Det blev sent för oss. Vi brukar inte vara uppe så sent som till klockan över ett.

Idag har det alltså varit en vilodag och vi tittade på Milleniumserien från TV4. Den hade vi spelat in. Den var mycket bättre än filmen som vi har på DVD.

 Dagens Citat:

Historien upprepar sig och för varje gång kostar det mer.

Halldor Kiljan Laxness.

Inga kommentarer: