Nelly.com

fredag 30 april 2010

Flitiga Lisa.

I morse vaknade vi mycket tidigt redan före fem och kunde inte somna om. Så det blev att läsa tidningen ett tag, käka frukost framför TVn och sen somna om lite igen. Man känner sej priviligierad att kunna göra så, när man är en glad pensionär. Jag har gjort en hel del framför datorn också när det gäller olika ting.

Noack kom med Matte sätt så tidigt idag. Hon skulle börja redan klockan 2 och vi hade inte haft hand om honom på flera dar. Det kändes verkligt skönt att få gå ut med honom i det vackra vädret. Vi hade 20 grader varmt och det blåste inte heller och solen den sken från himmelen den blå.

Det här är en träddunge med grönskande under-vegetation och blåa scillor i full blom. Det kunde vi se på vår promenad.

Allting har kommit igång ordentligt med växtligheten nu. Här är det bokträd, som håller på att slå ut.

Här kan du se ytterligare ett träd. Men det här har fullt av blommor. Jag kan inte säkert, men jag tror att det är en blommande lind, som står framför några björkar. Det senare vet jag i alla fall.

Så glad jag blev, när vi kom till det här trädet. Det är ju ett fullt utslaget Japanskt Körsbärsträd. "Vårt" är av en senare sort, så det har inte börjat blomma ännu. Nu börjar det ju nästan likna försommar.

Så här vackra ser blommorna ut på nära håll. Oj, som vi glädjer oss till den efterlängtade våren. Efter den här fina promenaden satte vi oss på torget hemma och solade medan vi åt varsin glass. Magnum Mandel, det finns ingen godare och det var ju den första för i år. Nock fick slicka rent pinnarna. Oj, som han njöt! Det gjorde ju vi också i den härliga vårsolens glans.

I kväll var det match mellan HIF och AIK och HIF vann igen. De har ju inte förloret en enda match den här säsongen, bara haft oavgjort i en match, så de ligger högst i tabellen nu. Men tyvärr så blev det bråk igen både efter och före matchen.

Än värre kan det bli den 1a Maj, då det ska bli demonstrationer i stan. De vanliga förstås, arbetarna, men så ska högerextremister också demonstrera och man väntar också att yttersta vänstern ska gör motdemonstration. Det är nog bäst att hålla sig inne och inte gå ner på stan på lördag.

Jag har roat med med att tillverka ett par nya armband idag. Det hänger en liten ängel i nederkanten. De blev riktigt fina tycker jag. Färgerna blev riktigt bra tillsammans.

Dagens citat:

Glädjen är våra vingar,

smärtan är våra sporrar.

Jean Paul.

Inga kommentarer: