Nelly.com

torsdag 22 april 2010

Våren är på väg!

Idag tänker jag lägga ut de gamla bilderna från igår med lite mindre upplösning. De kanske kan bli bättre så.

Det ser nog inte riktigt så grynigt ut idag med mindre bilder. Den till vänster är alltså min Farfars Farfar Kronofogden Gustaf Lindström från Visby. Den till höger heter Charles Chasseur och är broder till Kronofogdens fru Catharina.

De här är alltså min Farfar med sin andra fru och min Pappa och hans lillebror. Åtminstone detta fotot ser väl bättre ut? Nog om detta.

Igår, när vi var ute på promenad med Noack, så såg vi det här för första gången i år.

Det var Fotsythian som var i full blom och det kändes verkligen som en riktig vårhälsning. Den är så vacker med sina gula fina blommor.

När vi var på väg hem, satte jag mej på en bänk på vårt torg med Noack och väntade på Sibbelin, som gick in och handlade lite nödvändiga varor.

För bara några veckor sen var det en, som stal en Golden Retriever vid affären och gick iväg med den. Därför sätter vi inte Noack utanför affären och går in båda två på en gång.

Noack satt på helspänn hela tiden och tittade mot affärens ingång, för han skulle ju kolla att "Morfar" kom tillbaka ordentligt.

Idag har vi haft ett förtjusande soligt väder, om man undantar att det har blåst småspik ute. Det gör ju att det känns kallare än vad det har varit.

Så här såg björken ut i morse, med flera hängen och större löv. Snart är den helt utslagen igen. På eftermiddagen var vi nere på stan. Jag promenerade ner, medan Sibbelin tog bussen för knäets skull.

De här påskliljorna blommar upp mot Landborgen, som vi kallar höjderna ovanför Helsingborg. De har alltså kommit en bra bit på väg. Så skönt och så vackert! I stället för att sätta oss på en uteservering och dricka kaffe, blev det att vi gick och åt kinamat inomhus, för det blåste alldeles för kallt. Så Sibbelin slapp att laga middag idag.

Dagens Citat:

Det är med intelligens som med kalsonger. Det är något vi bör ha, men inget att visa upp.

South China Morning Post.

Inga kommentarer: