Nelly.com

fredag 9 april 2010

Jag har inte varit utanför dörrren, för jag har tvättat.

Vi börjar med den här bilden av vita krokusar i Kaptensgårdens Skulpturpark i Landskrona. Nog ser det härligt ut efter den ovanligt långa och snörika vintern.

Jag hade ju med en adress i går, där du kunde gå in och se mitt inlägg i reseguiden. Missade du det kan du se i min förra blogg. Vi skulle ju gå på en samlingsutställning som visades i Konsthallen där.

Jag ville bara förklara vad Konstrundan i Nordvästra Skåne är för något. Det anordnas en sådan varje Påsk och då ställer konstnärerna ut i sina ateljéer, så folk kan komma och besöka dem där.

Men för att visa vilka konstnärer det är som visar upp sej och sina verk anordnas en Samlingsutställning, så man kan se sej omkring där och få en uppfattning om vilka konstnärer man vill besöka. Man får en karta, så man kan ta sej runt hela Nordvästra Skåne till alla konstnärerna.

Sådana Konstrundor anordnas runt omkring i Skåne. År 2007 besökte vi en gammal vän till mej, som ställde ut i Olseröd i Degeberga under Sydöstra Skånes Konstrunda. Då var det Påsk och den 14 april och vitsipporna hade slagit ut. Vi väntar på dom också skulle jag tro. Här kan du läsa om vad vi gjorde då.

Dagens Citat:

Om du kan behålla ditt lugn, när alla andra tappar huvudet, så är det mycket möjligt att du inte har fattat vad som händer.

Jean Kerr.

Inga kommentarer: